Op weg naar een digitale Belastingdienst; weg met de aangiftebrief

Geplaatst op

DHK NieuwsFlash Wit

De Belastingdienst heeft de ambitie zijn correspondentie volledig te digitaliseren. In dat kader heeft de Belastingdienst de volgende stap in dit digitalisatieproces aangekondigd. De btw-aangiftebrief  verdwijnt per 1 januari 2014 en (al) vanaf december 2013 zal er geen acceptgiro meer worden toegestuurd voor het te betalen belastingbedrag. Dit betekent dat ondernemers voortaan zelf in de gaten moeten houden dat de aangifte op tijd wordt gedaan en dat het verschuldigde belastingbedrag op tijd wordt betaald. Op welke momenten dit moet, kan worden teruggevonden in het persoonlijke, beveiligde gedeelte van de ondernemer op de website van de Belastingdienst. Op dit gedeelte van de website is het bovendien mogelijk om in te stellen dat er een herinnering tot het doen van aangifte wordt verstuurd… per mail.